PROTO brengt kunst en design

Met de Stad als galerij en de straat als canvas wordt de stad gevuld met POP-up design, Take Away Art en Street Art

ZWOLLE – In de binnenstad van Zwolle vindt binnenkort de tweede editie van PROTO plaats. Dit is een tiendaags Art & Design evenement. Getalenteerde afstuderende mbo- en hbo-studenten en professionals in de kunst en vormgeving laten hun werk zien.  

Als voorproefje hierop pakt PROTO vanaf deze week de Zwolse binnenstad aan. Met de Stad als galerij en de straat als canvas wordt de stad gevuld met POP-up design, Take Away Art en Street Art. Donderdagochtend 6 juni staat er vanaf 02.00 uur op www.protozwolle.nl/art een plattegrond met de locaties waar de verschillende werken en installaties te zien zijn.

POP-up design
Vanuit de upcycle gedachte krijgen alledaagse materialen een andere vorm en functie. Geijkte objecten worden vrije vormen.

Take Away Art
Op vreemde en onverwachte plekken in de binnenstad vind je ‘Take Away Art’, kunst om naar huis te nemen. Neem de kunst mee en laat met #prototakeaway zien hoe het bij jou thuis staat of geef het door.

Street Art
Alledaagse objecten of standaard straatbeeld worden op een bijzondere manier ‘uitgelicht’ waardoor vorm en functie, maar vooral de manier waarop we tegen alledaagse verschijningsvormen aankijken, veranderen.  

Creatieve Industrie
In en rond Zwolle is een groot aantal mensen werkzaam in de zogeheten ‘creatieve industrie’. Met ArtEZ Academie voor Art & Design Zwolle, Cibap Vakschool voor verbeelding en de creatieve opleidingen van het Deltion College, Landstede MBO, Zone.college en Hogeschool Windesheim is er binnen Zwolle ook een groot aantal opleidingen dat voor deze creatieve industrie opleidt. Zij tonen ieder jaar trots hun afstudeerders aan de buitenwereld en doen dat sinds 2018 onder een gezamenlijke vlag: PROTO.

Meer informatie over PROTO en het programma is te vinden opwww.protozwolle.nl.