Verkeersmaatregelen tijdens Pride Parade

Bron: Gemeente Zwolle


ZWOLLE- De Pride Parade Zwolle wordt op zaterdag 31 augustus gehouden.
Op de route van de Parade moet het verkeer rekening houden met oponthoud. De deelnemende wagens starten vanaf Park de Wezenlanden en gaan naar het Rodentorenplein waar het eindpunt is.
Van 29 augustus tot en met 1 september houdt Zwolle Pride verschillende activiteiten op diverse locaties.
Een van de programma-onderdelen is de Pride Parade op zaterdagmiddag 31 augustus. Vanaf startlocatie Park De Wezenlanden gaan de deelnemende wagens in Parade via Wethouder Alferinkweg – Luttenbergstraat – Burg. Van Roijensingel – Sassenpoortenbrug – Van Nahuysplein – Wilhelminasingel – Ter Pelkwijkstraat door de binnenstad via Eekwal naar het Rodetorenplein.
Het Rodetorenplein is het eindpunt van de parade. Hier wordt vanaf 16.00 uur het programma Pride Mainstage gehouden.

Er zijn optredens van diverse artiesten. Het muzikale feest wordt afgesloten met vuurwerk om 24.00 uur.
Op de route van de Pride Parade ondervindt het verkeer tussen 14.30 en 17.30 uur oponthoud. Er zijn verkeersregelaars aanwezig. Doorgaand verkeer wordt geadviseerd via Blaloweg – Zwartewaterallee – Middelweg – Vechtstraat – Hanekamp/Wipstrikkerallee te rijden.
Stadslijnen 2 en 3 rijden de hele dag via Pannekoekendijk en stadslijn 4 rijdt tussen 13.00 en 16.00 uur via Pannekoekendijk. Vanwege de gewijzigde routes vervallen de bushaltes aan Jufferenwal, Rodetorenplein, Dijkstraat en Wilhelminasingel/Kerkstraat.

Reizigers en bezoekers aan de binnenstad kunnen de centrumhalte Katwolderplein aan de Pannekoekendijk gebruiken.
Taxi’s De binnenstad is voor taxi’s afgesloten. Aan de Buitenkant is een tijdelijke taxistandplaats. De locatie wordt met bebording aangegeven.
Informatie: https://www.zwollepride.nl