Vogelmarkt in IJsselhallen

Grote vogelmarkt in IJsselhallen

ZWOLLE – Binnenkort is in de IJsselhallen Zwolle de 70e editie van de Zwolse Vogelmarkt. Met meer dan 500 standhouders en ruim 7000 bezoekers is de markt uitgegroeid tot de grootste markt van West-Europa. 

Tijdens de Zwolse Vogelmarkt kunnen liefhebbers uren ronddwalen langs de vele, wettelijk toegestane, vogels die men te koop aanbiedt. De markt bestaat uit een oppervlakte van maar liefst 12.500 m2 en 3.000 strekkende meter aan verkoop tafels. 

Internationaal

Tijdens de Zwolse Vogelmarkt zullen vogelkwekers uit binnen en buitenland een gigantisch aanbod aan vogels te koop aanbieden. Het enorme aanbod aan gevederde vrienden staat voor de echte vogelaar – maar ook andere belangstellenden – garant voor een onvergetelijk dagje uit. Uit de grote belangstelling vanuit het buitenland, waaronder met name België, Duitsland, Frankrijk, Italië, Engeland, Spanje Portugal, Polen, Tsjechië en Denemarken, blijkt dat de Zwolse Vogelmarkt internationaal hoog staat aangeschreven.  

Leerzaam 

Naast de enorme collectie van tienduizenden vogels zijn er ook veel benodigdheden te koop zoals boeken, kooien, verlichting en voer. Ook de verschillende speciaal-clubs zijn van de partij. Dit zijn bijvoorbeeld die van de vorm- en postuurkanaries, zebravinken, Japanse meeuwen en parkieten. De GGD is aanwezig met een informatiestand waarin men voorlichting geeft over zaken als de papegaaienziekte. 

Strenge controle 

Men controleert de aangevoerde vogels streng. Vogels die niet voldoen aan de vereiste condities weigert men bij de ingang. Bovendien zijn er de gehele dag twee dierenartsen aanwezig, die alles nauwlettend in de gaten houden. Op de Zwolse Vogelmarkt mag niet uit lopers verkocht worden. Vogels dienen in deugdelijke kooien te koop aangeboden worden en de kooien mogen niet overbevolkt zijn. Hier ziet de organisatie streng op toe. De Zwolse Vogelmarkt heeft een goede naam en aan de hand van strenge controles wil de organisatie deze naam hooghouden. 

Tijden en prijzen


De Zwolse Vogelmarkt is op zaterdag 21 september te bezoeken van 08.30 tot 14.00 uur. Via www.zwollevogelmarkt.nl zijn e-tickets te koop voor EUR 7,00 p.p. Aan de kassa bedraagt de entreeprijs EUR 8,00. Kinderen tot en met 5 jaar hebben onder begeleiding gratis toegang. Kijk voor meer informatie op www.zwollevogelmarkt.nl.