Zwolle krijgt maandelijkse vertelwerkplaats in Sassenpoort

Bernadet van der Veen vertelt volop

ZWOLLE – Vanaf februari kunnen geroutineerde en beginnende vertellers elke tweede dinsdag van de maand terecht om (een fragment van) hun verhaal te oefenen.

In de nieuwe vertelwerkplaats in de Sassenpoort is elke maand ruimte voor maximaal 6 vertellers. Iedereen die deelneemt vertelt en krijgt – indien gewenst – feedback van de aanwezige collega-vertellers.

Gember en citroenen

De vertelwerkplaats in Zwolle is onderdeel van Gember en Citroenen. Dit vertellersinitiatief startte eerder al succesvolle werkplaatsen in Amsterdam en Utrecht. De werkplaats in Zwolle wordt geleid door Marin Millenaar en Bernadet van der Veen. Marin is een ervaren verteller-muzikant. Hij stond meerdere malen op Zwolle Unlimited en is mede-oprichter van Gember en Citroenen. Bernadet volgt sinds 2018 de leerroute “Vertellen voor een groot publiek” bij de vertelacademie. In Zwolle zet zij haar vertelkunsten vooral in tijdens de Poort vol Verhalen en in de natuurhistorische rondleidingen en ErUit-projecten die zij sinds 2013 organiseert.

Deelnemen

Mensen die een keer aan de werkplaats willen deelnemen zijn van harte welkom. De werkplaats start elke tweede dinsdag van de maand om exact 20.00 uur en duurt tot 22.00 uur. Deelnemers betalen € 7,50 per keer. Opgeven kan via gemberencitroenen_vertelwerkplaats@outlook.com. De eerste bijeenkomsten zijn op 11 februari en 10 maart. Iedereen is welkom!

Kijk voor meer informatie ook op www.gemberencitroenen.nl