Zwolse makers op Stadsfestival

Stadsfestival Zwolle 2018 – www.stadsfestival.nl | Hans van Eijsden Photography – www.hansvaneijsden.com

ZWOLLE – Binnenkort vindt de achtste editie van het Stadsfestival plaats. Nationale en vooral ook lokale artiesten, theatermakers en gezelschappen vullen het programma met straatacts, concerten, voorstellingen en pop-up theater.

Zo zijn o.a. Theater Gnaffel, Kameroperahuis, Theater de Makkers, Rico & Sticks, De Italianen en Brother Till op het festival te zien. En ook jonge artiesten en gezelschappen als Linea Rekta, MILO en Micah & Julia.

Locatie binnenstad

Het Stadsfestival vindt dit jaar plaats op een nieuwe locatie: de binnenstad van Zwolle. Naast de bestaande zalen in Schouwburg Odeon en de Grote Kerk worden er op de pleinen en rondom de schouwburg en Museum de Fundatie tenten, openluchtpodia en tribunes opgebouwd. Het vernieuwde festival blinkt uit in diversiteit met een grote verscheidenheid aan muziek, theater, dans, verhalen en een breed assortiment aan horeca.

Zwolse theatergezelschappen

Maar liefst 10 Zwolse theatergezelschappen en –makers zijn in het weekend van vrijdag 6 tot en met zondag 8 september te zien. Van muziektheater op de zolder van Schouwburg Odeon van Bovenste Knoopje Open tot theater voor jongeren van Theater Gnaffel, van een boomhut voor slechts één bezoeker van Silas Neumann tot een multimediale muziekperformance met Afrikaanse rap en Nederlandstalige spoken word van BrotherTill.

Route: De Routine

Bezoek drie voorstellingen van Zwolse theatergezelschappen tijdens de theaterroute De Routine. De deelnemer begint bij de voorstelling van De Italianen, gaat vervolgens naar TAFEL TAFERELEN van Theater de Makkers en eindigt met Casual Chique van Theatergroep Met de Botte Zijde. Deze route is via de website van het Stadsfestival te boeken voor € 15,-.

Talent STAGE

De Talent STAGE aan de Potgieterssingl (Potgietersingel) is een nieuw podium op het Stadsfestival voor muzikale talenten. O.a. Zwolse artiesten als MILO, NESS, Ruud Fieten, Scott & Young en Micah & Julia zullen dit podium beklimmen tijdens het festival. Deze concerten zijn gratis te bezoeken.

Bekijk het hele programma van vrijdag 6 tot en met zondag 8 september op www.stadsfestival.nl