Zwolse vogelmarkt in aantocht!

Tijdens de Zwolse Vogelmarkt kunnen liefhebbers uren ronddwalen langs de vele, wettelijk toegestane, vogels die te koop worden aangeboden

ZWOLLE – Zaterdag 29 februari vindt in de IJsselhallen Zwolle de 71e editie plaats van de Zwolse Vogelmarkt.

Met meer dan 600 standhouders en ruim 7500 bezoekers is de markt uitgegroeid tot de grootste markt van West-Europa. Tijdens de Zwolse Vogelmarkt kunnen liefhebbers uren ronddwalen langs de vele, wettelijk toegestane, vogels die men te koop aanbiedt. De markt bestaat uit een oppervlakte van maar liefst 14.800 m2 en 3.000 strekkende meter aan verkoop tafels. 

Internationaal

 
Tijdens de Zwolse Vogelmarkt zullen vogelkwekers uit binnen en buitenland een gigantisch aanbod aan vogels te koop aanbieden. Het enorme aanbod aan gevederde vrienden staat voor de echte vogelaar – maar ook andere belangstellenden – garant voor een onvergetelijk dagje uit. Uit de grote belangstelling vanuit het buitenland, waaronder met name België, Duitsland, Frankrijk, Italië, Engeland, Spanje Portugal, Polen, Tsjechië en Denemarken, blijkt dat de Zwolse Vogelmarkt internationaal hoog staat aangeschreven.  

Leerzaam 


Naast de enorme collectie van tienduizenden vogels zijn er ook veel benodigdheden te koop, zoals boeken, kooien, verlichting en voer. Ook de verschillende speciaal-clubs – zoals die van bijvoorbeeld de vorm- en postuurkanaries, zebravinken, Japanse meeuwen en parkieten – zijn van de partij. De GGD is aanwezig met een informatiestand waarin zij voorlichting geven over zaken als de papegaaienziekte. 

Strenge controle 


De aangevoerde vogels vallen onder een streng controleregime. Vogels die niet voldoen aan de vereiste condities weigert men bij de ingang. Bovendien zijn er de gehele dag twee dierenartsen aanwezig, die alles nauwlettend in de gaten houden. Op de Zwolse Vogelmarkt mag men niet uit lopers verkopen. Vogels dienen in deugdelijke kooien te koop aangeboden worden en de kooien mogen niet overbevolkt zijn. Hier wordt streng op toegezien. De Zwolse Vogelmarkt heeft een goede naam en aan de hand van strenge controles wil de organisatie deze naam hooghouden. 

Tijden en prijzen


De Zwolse Vogelmarkt is op zaterdag 29 februari te bezoeken van 08.30 tot 14.00 uur. Via www.zwollevogelmarkt.nl zijn e-tickets te koop voor EUR 7,00 p.p. Aan de kassa bedraagt de entreeprijs EUR 8,00. Kinderen tot en met 5 jaar hebben onder begeleiding gratis toegang.

Kijk voor meer informatie op www.zwollevogelmarkt.nl