Aangepast programma Open Monumentendag Zwolle

Een aantal monumenten, zoals de Academiehuis de Grote Kerk, het Dominicanenklooster, Kunstruimte Het Langhuis en Museum de Fundatie zijn regulier geopend

ZWOLLE – Vanwege Corona is er een ander programma voor Open Monumentendag in Zwolle dan men gewend is. Open Monumentendag verloopt dit jaar grotendeels digitaal. Zo kan iedereen op verschillende manieren van Zwolle en de Zwolse monumenten genieten.

Zwolle

Een aantal monumenten, zoals de Academiehuis de Grote Kerk, het Dominicanenklooster, Kunstruimte Het Langhuis en Museum de Fundatie zijn regulier geopend. En op de Zwolse terrassen kan men natuurlijk genieten van het zicht op de prachtige Zwolse monumenten. Uiteraard houd je hierbij wel de Coronamaatregelen in acht.

Digitaal

Voor wie diverse monumenten digitaal wil beleven: Dat kan! De bekende theatermaker Rob Bults heeft met Top of the Hill van een aantal niet geopende monumenten prachtige verhaalvideo’s gemaakt. En via de app `onzichtbaar Zwolle` en www.wandelroutezwolle.nl vindt je 15 video’s van bijzondere plekken in Zwolle en van 6 topmonumenten 360° tours door het interieur.

Schoolplaat

Het thema van Open Monumentendag is ‘leermonument’. Vroeger werden schoolplaten gebruikt om het verhaal van de schoolmeester te verduidelijken. In 2020 heeft graphic designer, visual artist en nachtburgemeester van Zwolle, Jeroen van Doornik een hedendaagse schoolplaat van Zwolle gemaakt. Een wannahave voor iedereen en voor kinderen is er kleurplaatversie waarmee een mooie prijs kan worden gewonnen.

Monumentenmagazine

Natuurlijk is er wel weer een Zwols Monumentenmagazine dat in het teken staat van het landelijke thema ‘leermonument’, vertaald naar de Zwolse situatie. Het magazine is dit jaar gratis verkrijgbaar bij een aantal punten in de stad. Wie liever een exemplaar toegezonden krijgt, kan mailen naar cd.borst@zwolle.nl en naam en adres vermelden o.v.v. Monumentenmagazine. Men krijgt er dan één toegestuurd.