Bouwkuip van nieuwe ondergrondse fietsenstalling Stationsplein gerealiseerd

De wethouder kreeg een rondleiding om de bouwkuip van Niels Munnik, de projectleider bij de gemeente Zwolle

ZWOLLE – Op donderdag 23 januari bracht projectwethouder Ed Anker een bezoek  aan de bouwkuip van de nieuwe ondergrondse fietsenstalling op het Stationsplein die de laatste weken  is leeg gegraven.

Het graafwerk en het afvoeren van 25.000 kuub zand zijn gedaan en op de bodem van de bouwkuip is het diepste punt van 6 meter bereikt. De komende tijd start Boskalis Nederland met het betonwerk van de nieuwe ondergrondse fietsenstalling Zwolle die straks ruimte biedt aan ruim 5.500 fietsen.

Bij zijn bezoek aan het bouwproject bracht Ed Anker warme saucijzenbroodjes voor de medewerkers van de aannemer. De wethouder kreeg daarna een rondleiding om de bouwkuip van Niels Munnik, de projectleider bij de gemeente Zwolle.

Bouwkuip

Begin augustus 2019 is de aanleg van de bouwkuip voor de nieuwe Zwolse ondergrondse fietsenstalling op het Stationsplein gestart. Een bouwkuip is een tijdelijke, waterkerende constructie die nodig is om metersdiep in de grond bouwactiviteiten uit te voeren. De bouwkuip is ongeveer 120 meter lang, 45 meter breed en 6 meter diep. De grootte is te vergelijken met de oppervlakte van een voetbalveld.  De bouwkuip maakte de aannemer met behulp van CSM-wanden.  Deze speciale wanden houden grond en water tegen. De onderkant van de bouwkuip is met een speciale gel dicht gemaakt die met 6.500 dunne slangetjes is geïnjecteerd.

Buiten de bouwhekken kunnen geïnteresseerden het werk aan de nieuwe fietsenstalling veilig bekijken. Men kan ook online het werk live volgen via webcams op www.zwolle.nl/stationspleinnoord.