Dierenwelzijnsmarkt

De Dierenwelzijnsmarkt was gezellig druk

ZWOLLE – Wethouder William Dogger opende op woensdag 10 juli de Dierenwelzijnsmarkt. Op de markt was van alles te zien, te doen en te leren over dieren. Vooral voor kinderen was een bezoek aan de markt erg leuk en leerzaam.

De Dierenwelzijnsmarkt is een jaarlijks terugkerend evenement dat het Dierenteam Zwolle houdt.

Dierenwelzijnsmarkt

Dierenliefhebbers konden hun hart ophalen tijdens de derde Dierenwelzijnsmarkt op het Broerenkerkplein in Zwolle. Op deze markt was van alles te zien, te doen en te leren over dieren. Zo kon men van alles te weten komen over dierenopvang, dierverzorging, diercontact, dierenvoeding en diergezondheid. Er was een mini-kinderboerderij, men kon een kijkje nemen in de dierenambulance, er liepen twee ezeltjes rond, kinderen konden hun gezicht laten schminken en verspreid over de dag werden er demonstraties hondenbehendigheid gegeven. Ook Dinoland was met Rext en een informatiestandje aanwezig.

Dierenteam Zwolle

Dierenteam Zwolle is het samenwerkingsverband van een aantal Dierenwelzijnsorganisaties in Zwolle waaronder: Stichting Flappus, Stichting Zwolse Kinderboerderijen, de Stichting Zwols Dierenasiel, Stichting Dierenambulance Zwolle, Dierenbescherming regio Noordoost Overijssel, Stichting Avifauna Vogelbescherming Zwolle, Dierenvoedselbank Zwolle, Blijf-van-mijn-Dier/IFAW, Dierweide Berkum, de Stadshoeve, de Wijkboerderijen (Travers), de gemeente Zwolle en (Dieren)Politie.