Dirigent en musicus Martien Hovestad krijgt Erepenning van Zwolle

Musicus Martien Hovestad krijgt erepenning Zwolle

ZWOLLE – Burgemeester Peter Snijders reikte zaterdagavond om 21.15 uur de Erepenning van de gemeente Zwolle uit aan Martien Hovestad. Dit gebeurde tijdens een concert van het Zwols Vocaal Ensemble in de Onze Lieve Vrouwenbasiliek ter gelegenheid van zijn 40-jarig jubileum als dirigent.

Martien Hovestad krijgt de penning voor zijn langdurige en bijzondere muzikale verdiensten voor de stad.

Veertig jaar dirigent

Martien Hovestad is een toonaangevend muzikaal ambassadeur van de stad. Zijn streven naar kwaliteit in de harmonie van klank, woord en beeld is de rode draad in zijn muzikale loopbaan. Een lange loopbaan van musiceren, dirigeren, componeren en jureren. Maar vooral ook van doceren: het overbrengen van zijn kennis van en liefde voor de muziek. Met zijn grote talent begeleidt en inspireert hij jong en oud het beste uit zichzelf te halen. Hij staat daarmee mede aan de wieg van het onderscheidende muziekonderwijs en de grote koortraditie in Zwolle.

Erepenning

De burgemeester is degene die de Erepenning toekent met de wethouders. Hij is voor Zwollenaren en niet-Zwollenaren met grote verdiensten voor de Overijsselse hoofdstad. Met Martien Hovestad telt het gezelschap houders van de Zwolse Erepenning nu 37 personen en/of organisaties.

Ereburger

De gemeente maakt onderscheid tussen de zilveren penning verbonden aan de Erepenning en de gouden penning verbonden aan het Ereburgerschap.

Oud-burgemeester Henk Jan Meijer en ondernemer Wim Waanders zijn Ereburger van Zwolle. De gouden penning werd eerder uitgereikt aan wijlen eerste bevrijder Leo Major en oud-burgemeester Job Drijber.