Materialen uit Frosty Food

Bouwmaterialen van Frosty Food mogen verkocht

ZWOLLE – Binnenkort zijn er kijkdagen in het voormalig Frosty Food pand aan de Russenweg 6. Op 17 en 19 juli aanstaande tussen 15:00 en 18:00 uur kunnen geïnteresseerden rondkijken. Daar kunnen zij zich ook inschrijven voor materialen die zij willen kopen.

Het gaat om materialen als binnenwanden, scheidingswanden, trappen, dakplaten, lichtkoepels, deuren, bewegingsmelders. Het doel is dat de materialen uit het pand een nieuwe bestemming krijgen.

Circulair

De sloop van het pand gebeurt circulair. Dit betekent dat men materialen van en uit het pand met zorg demonteert om elders opnieuw weer in te zetten. Sowieso gaat men ruim 90% van de materialen van en uit het pand hergebruiken. Een groot deel van het materiaal heeft al een nieuwe bestemming, zo gaan de hallen van het pand in complete vorm naar een bedrijventerrein in Enschede. Hout uit het pand gaat naar diverse afnemers die het hoogwaardig zullen inzetten, zoals bijvoorbeeld toepassing in binnen-interieurs.

Geïnteresseerden

Voor de resterende materialen kunnen geïnteresseerden dus op 17 en 19 juli op locatie intekenen. Lagemaat uit Heerde doet de demontage van het pand. Dit bedrijf heeft al veel ervaring op het gebied van circulaire sloop. Voor gemeente Zwolle is dit project het eerste circulaire sloopproject. Zwolle wil hiervan leren en hoopt dat meer sloopprojecten circulair uitgevoerd gaan worden.