Onthulling Pierik schilderij; durf te dromen!

Het Pierik schilderij werd woensdag 5 februari jl. door wethouder René de Heer onthuld in de Twijn aan de Violierenstraat

ZWOLLE – Het wijkfestival Pierik op z’n Leukst afgelopen zomer was een groot succes. Alle bewoners van de Pierik kregen de kans te vertellen wat er  ontbreekt in de wijk en wat zij graag willen zien.

Kunstenaar Jeroen van Doornik ging met alle ideeën aan de slag en heeft dit vormgegeven in een prachtig schilderij van 2 x 5 meter groot! Een muziektent, fruitboomgaard, openlucht bioscoop, dit zijn nog maar een paar van de vele wensen die bewoners hebben.

Onthuld

Het Pierik schilderij werd woensdag 5 februari jl. door wethouder René de Heer onthuld in de Twijn aan de Violierenstraat. Vervolgens kreeg kunstenaar Jeroen het woord en gaf een toelichting op het door hem gemaakte schilderij.

Meepraten

De rest van de avond konden bewoners meepraten over drie thema’s: groen, cultuur & ontmoeten en buitenruimte. Op vragen als wat zijn jullie  ideeën rondom deze thema’s voor de wijk, wat heeft jullie  prioriteit en waar willen jullie  een bijdrage aan leveren om dit te realiseren  werden antwoorden gegeven.

De avond leverde mooie en uiteenlopende ideeën op!  Voor het wijkteam Stadsdeel Midden is het nu zaak om alles goed te bekijken op haalbaarheid. Daarna willen ze samen met de bewoners aan de slag. Hopelijk willen zoveel mogelijk bewoners in de Pierik hier een bijdrage aan leveren!

Bezichtigen

Was je niet in de gelegenheid om bij de onthulling aanwezig te zijn? En wil je het schilderij toch graag bekijken? De komende weken is deze te bezichtigen in de hal van het Stadhuis aan de Grote Kerkplein. Wees welkom!

Wijkteam Stadsdeel Midden