Ontmoeting en tekenwedstrijd over de toekomst van stationsgebied

Hoe ziet de omgeving van het station er over 50 jaar uit? Teken mee!

ZWOLLE – De gemeente Zwolle, Boskalis Nederland en Buitensporig Zwolle houden een ontmoeting met (buurt)bewoners en een bijzondere tekenwedstrijd voor kinderen over de toekomst van het stationsgebied. Dit gebeurt tijdens de landelijke Burendag op zaterdag 28 september van 10.00 tot 14.00 uur aan het Stationsplein 17.

De samenwerkende partijen willen weten hoe bewoners van het stationsgebied en van Zwolle en kinderen – als de Zwollenaren van de toekomst – denken dat de omgeving van het station er over 50 jaar uitziet. Zij verzamelen de tekeningen van de kinderen samen met de toekomstdromen van de bewoners uiteindelijk in een tijdcapsule. Deze gaat op slot en over 50 jaar, op Burendag in 2069, openen zij hem weer.

Teken de toekomst

Kinderen in Zwolle kunnen hun tekening over het stationsgebied van de toekomst op een A4-formaat inleveren. Dit kan op Burendag zaterdag 28 september tussen 10.00 en 14.00 uur bij Buitensporig Zwolle aan het Stationsplein 17 (de ‘oude Bruna’ in de stationshal). Men maakt de winnaar een week later bekend. De mooiste tekening drukken zij op een groot formaat af. Deze krijgt een mooie plek in de stad en de beste tekening wint een bijzondere prijs. Ook worden de inzendingen de komende tijd tentoongesteld bij Buitensporig Zwolle in de Stationshal.

Verhalenverteller Stan Fritschy

Iedereen is tussen 10.00 en 14.00 uur van harte welkom op de Burendag bij Buitensporig Zwolle om in een gesprek te gaan met Boskalis Nederland en de gemeente Zwolle over bijvoorbeeld de bouw van de ondergrondse fietsenstalling op het Stationsplein. Verhalenverteller Stan Fritschy komt korte verhalen voor haastige reizigers van verhalenverteller vertellen. Hij gaat in gesprek met bezoekers over de vraag wat we nu al met zijn allen kunnen doen om al die toekomstdromen te verwezenlijken.

Meer informatie over de Burendag aan het Stationsplein staat op www.zwolle.nl/burendag.