Storing straatverlichting Zwolle

In sommige wijken van Zwolle deed de verlichting het niet

ZWOLLE – In een deel van Zwolle heeft het afgelopen weekeinde de straatverlichting niet gewerkt. Een netwerkprobleem bij Enexis is hiervan de oorzaak.

Het lukt deze netbeheerder op dit moment niet om de straatverlichting en de lantaarnpalen goed aan te sturen. De wijken waar vooral de problemen zijn is het noordelijke gedeelte van Zwolle; Aa-landen, Westenholte, Holtenbroek, deel van Stadshagen, Dieze en Veerallee.

Signaal

Enexis gebruikt een signaal om de openbare verlichting aan of uit te zetten. Omdat deze techniek niet goed werkt, gaat de straatverlichting op een aantal plekken niet aan. Het bedrijf is druk bezig om dit probleem op te lossen, maar het is mogelijk dat  die oplossing er maandag nog niet is. Om ervoor te zorgen dat er ‘s avonds toch straatverlichting is, laat Enexis overdag de lantaarnpalen branden.

Goede verlichting

Het is echter niet zeker of vanavond in heel Zwolle de lantaarns werken. Zorg er daarom voor dat wanneer u als wandelaar of fietser de straat op gaat dankzij goede verlichting gezien wordt door het overig verkeer.

Wie op de hoogte wil blijven van de storing kan het storingskanaal van Enexis op Twitter bekijken via https://twitter.com/EnexisStoringen(externe link).