Verschillende onderhoudswerkzaamheden Peperbus

Tijdens het werk in de Peperbus van 23 tot en met 28 september luiden de klokken niet en speelt het carillon niet

ZWOLLE – In september is de Peperbus een aantal dagen gesloten voor bezoekers. Dit heeft te maken met onderhoud in de toren. Het gaat om dinsdag 17 tot en met donderdag 19 september en de week van 23 tot en met 28 september.

Men werkt dan aan de stalen klokkenstoel in de toren. De klokkenstoel is de stellage waaraan de klokken zijn opgehangen. Tijdens het werk in de Peperbus van 23 tot en met 28 september luiden de klokken niet en speelt het carillon niet.

Concert

Het concert op het carillon van de Peperbus op 20 september, vanwege de Zwolse Beiaardmaand, gaat wel gewoon door.

In oktober en november werken er mensen aan de klokken en het carillon. Tijdens deze activiteiten, die duren van 14 oktober tot en met 29 november, speelt het carillon niet. De Peperbus kan deze periode tijdens de standaard openingstijden wel gewoon bezocht worden.

Het onderhoud

De renoveerders halen delen van het carillon en onderdelen van de klokken uit elkaar in week 42. Daarna controleert men ze in de klokkengieterij van de Koninklijke Eijsbouts in Asten. Zonodig herstelt men ze. Vanaf week 45 worden de nagekeken onderdelen weer in de Peperbus in elkaar gezet. Als alles volgens planning loopt is het onderhoud 29 november klaar.