Voordracht nieuwe burgemeester

Peter Snijders uit Hardenberg wordt nieuwe burgemeester Zwolle

ZWOLLE – Mevrouw Rots maakte, als voorzitter van de vertrouwenscommissie, bekend wie wordt voorgedragen als de nieuwe burgemeester van Zwolle voor de komende tijd.

Het wordt Peter Snijders. Hij is gekozen als beste van de dertien kandidaten. Wie de andere kandidaten waren maakt de commissie niet bekend. Dit zou een stigmatisering opleveren. Kandidaten krijgen dan het stempel ‘ongeschikt’.

Peter Snijders is momenteel burgemeester in Hardenberg. Dit is hij sinds 2011. Hij heeft bedrijfskunde gestudeerd en bestuurskunde in Groningen. Ook heeft hij veel nevenfuncties in het bestuur met name van de regio Zwolle. Dit maakt hem extra geschikt.

Volgens de vertrouwenscommissie is Peter Snijders iemand die past bij het karakter van de stad. Hij is gericht op mensen, wil graag samenwerken en gunt mensen iets. Ook heeft hij ondernemerszin. Hij houdt van kwaliteit in de stad en zal een leider zijn in de sprong naar stedelijkheid. Hij zet graag een stip aan de horizon en heeft een droom voor de stad. Is vasthoudend, stevig, heeft wijsheid, bedachtzaamheid. Is gedreven door waarden en stelt zichzelf niet centraal. Het DNA van de regio zit in zijn bloed en hij vindt plezier in het werk belangrijk.

Peter Snijders is getrouwd en heeft kinderen. Zijn gezin verheugt zich er op te verhuizen naar Zwolle. In september zal hij zijn werk in Zwolle aanvangen.