Wethouder opent eerste Trendhopper City Store

‘Trendhopper had al enige tijd een citystore concept op haar wensenlijst staan’

ZWOLLE – Het Broerenkwartier in het hartje van Zwolle heeft er een publiekstrekker bij. Op donderdag 5 september 2019 opende Trendhopper er haar eerste City Store. De officiële opening door wethouder René de Heer, vond plaats op donderdag 19 september 2019.

De City Store is de eerste ‘city center’ locatie van Trendhopper. Daarmee heeft Zwolle de landelijke primeur. Trendhopper is gevestigd tegenover Bever op het Eiland in het Broerenkwartier, waar eerder Mixstore Pistache gevestigd was. De ruime boven-verdieping telt zo’n duizend vierkante meter.

Alles moet bij elkaar komen

‘Trendhopper had al enige tijd een citystore concept op haar wensenlijst staan’ vertelt Göran van Tol van VME Nederland BV. ‘Maar om dat te realiseren, moet alles bij elkaar komen en kloppen. Hierbij hebben we allemaal een goed gevoel. Toen we tegen dit pand aan liepen, waren we eigenlijk gelijk enthousiast.’

Unieke klantbeleving

De winkelketen presenteert haar assortiment naar eigen zeggen op een ‘innovatieve en inspirerende wijze’. De traditionele winkelindeling maakt plaats voor een ‘unieke klantervaring’, waarbij de klant door de winkel kan wandelen als door een winkelstraat.

Dichter op de consument

Trendhopper, eerder gevestigd op de meubelboulevard op de Grote Voort, is niet de eerste retailer die een locatie aan de rand van de stad verruilt voor een fysieke winkel op een centrumlocatie. Al langer lijkt er een trend gaande om het assortiment dichter naar de klant te brengen. Voor inspiratie, of om online aankopen te stimuleren. Zo opende elektronicareus CoolBlue vorige maand haar deuren in het centrum van Haarlem en opent ook IKEA stadswinkels in enkele grote wereldsteden.

Wethouder juicht komst Trendhopper toe

Deze nieuwe ontwikkeling is heel positief voor de doorontwikkeling van het Broerenkwartier. Wethouder René de Heer juicht de komst van Trendhopper dan ook toe. “Het doet ons als gemeente deugd dat Trendhopper juist in Zwolle dit vernieuwde concept uitrolt. Dit geeft ongetwijfeld een impuls aan het Eiland. Een impuls dat dit deel van het centrum goed kan gebruiken. Met de keuze voor deze locatie laat Trendhopper zien dat het vertrouwen heeft in dit winkelgebied.”