Zwemplassen

Milligerplas Zwolle in Stadshagen

ZWOLLE – Deze week gaan de temperaturen flink omhoog, en is het fijn om verkoeling te zoeken aan het water. Daarvoor zijn verschillende mogelijkheden in Zwolle. Let er wel op dat het veilig is!

Zwolle heeft drie zwemplassen waar men kan zwemmen, surfen en zonnen: de Wijthmenerplas, de Agnietenplas en de Milligerplas.

  • De Wijthmenerplas ligt aan de doorgaande weg Zwolle-Raalte. Van 1 mei tot 1 oktober geldt hier een parkeertarief bij inrijden tussen 8.00 uur en 16.30 uur van € 5,00 per keer. Na 22.00 uur is de Wijthmenerplas afgesloten voor voertuigen.
  • De Agnietenplas ligt aan de Haersterveerweg in Zwolle.
  • De Milligerplas grenst aan de buurt Milligen in de Zwolse wijk Stadshagen.

Toegang

De plassen zijn het hele jaar van zonsopkomst tot zonsondergang toegankelijk. Bij alle plassen zijn parkeerplaatsen en toiletvoorzieningen aanwezig. Op drukke dagen is een beheerder aanwezig. 

Met de hond wandelen mag alleen in de winterperiode, van 1 november tot 1 april.

Varen en surfen

Boten met een elektro- of brandstofmotor zijn op deze plassen niet toegestaan. Surfen mag alleen aan de diepe kant van de ballenlijn (1 meter grens).

Recreatieplas

Bij recreatieplassen zoals de Wijde Aa, is geen toezicht en zijn geen toiletten aanwezig. Hier kunt u wel varen met een boot zonder verbrandingsmotor. Zwemmen is hier op eigen risico, hou wel de kwaliteit van het zwemwater in de gaten.

Schoon zwemwater

Op www.zwemwater.nl staat actuele informatie over de zwemkwaliteit van de plassen. 

Zwembaden

Men kan ook zwemmen in een van de zwembaden die Zwolle rijk is.