Opening verbouwde Theodorakapel

“ Theodorakapel brengt zorg, onderwijs en cultuur weer samen “

ZWOLLE – Wethouder Anker opent de gerenoveerde Theodorakapel. Daarmee komt de geschiedenis van Zwolle tot leven. Zwolle kent al eeuwenlang een cultuur van zorg en onderwijs. In de Late Middeleeuwen waren het vooral de Moderne Devoten die aan de wieg hebben gestaan van zorg en onderwijs voor iedereen. Op verschillende locaties waren ze te vinden in de binnenstad.

Zusters van de Liefde

De afgelopen eeuwen waren het de Zusters van Liefde, ook wel Zusters onder de Bogen genoemd, actief in zorg en onderwijs. Je vond de Zusters van Liefde aan de Harm Smeengekade, Groot Wezenland, Blekerstraat, Melkmarkt en aan het Gasthuisplein.

De Devoten en de Zusters van Liefde ontmoeten elkaar nu in de Theodorakapel. Dinsdag 18 juni heeft het Ontmoetingshuis Moderne Devotie de eerste avond in de gerenoveerde Kapel van de Zusters van Liefde.

“ Theodorakapel brengt zorg, onderwijs en cultuur weer samen “.

Getijden, gemeenschapsmaaltijd en ontmoetingsgesprek vinden plaats in de Kapel en de gemeenschapskamer. Ieder is welkom vanaf 17.15 uur voor een korte vesper en tijd van stilte. Je kunt ook met eten starten om 18.00 uur.

Het gemeenschapsgesprek rond teksten van Thomas a Kempis begint dan om 19.00 uur. Afsluitend vindt er een korte Taizeviering plaats. Opgave graag via : gastvrijlevenZwolle@gmail.com

De Actuele Moderne Devoten zullen zich de komende periode vooral richten op zorg ( in de wijk) , onderwijs en ontmoeting. Zo krijgt het hart van Zwolle er een nieuwe ader bij. Een ader aangesloten bij Zorg en Onderwijs in Zwolle

De opening is vrijdagmiddag 14 juni.