Rik Zweers preekt bij Baptisten

‘Rik kan mensen, jongeren, aan het denken zetten over hun eigen leven en persoonlijke geloof’

ZWOLLE – Rik Zweers preekt bij de Baptisten Gemeente Zwolle. Hij is de eerste ‘jonge Theoloog des Vaderlands’. In een bijzondere kerkdienst ontdekt hij hoe het beeld van God in het dagelijks leven doorwerkt. Hij doet dit samen de aanwezigen. Diepgaand, blikverruimend en scherpzinnig.

Een eenzame, oude vrouw

Normaliter gaat de vaste, eveneens jonge, voorganger Aernout de Jong voor bij de baptisten. ‘Wij nodigen regelmatig gastsprekers uit, maar dat wij Rik mogen ontvangen is voor ons ontzettend bijzonder,’ legt De Jong uit, ‘Rik kan mensen, jongeren, aan het denken zetten over hun eigen leven en persoonlijke geloof en is niet bang om over de thema’s verwachtingen, prestatiedruk, social media en falen te praten.’ Zweers preekt in de dienst van zondag 16 juni over ‘een eenzame oude vrouw, en andere vergeten godsbeelden’. Centraal staat de vraag hoe dit beeld doorwerkt in het dagelijks leven van jongeren (én ouderen).

Eerste jonge Theoloog des Vaderlands

Jaarlijks wordt de titel ‘Theoloog des Vaderlands’ uitgereikt aan een theoloog die mensen in zijn of haar werk als ambassadeur van de theologie zien. Sinds 2018 is er ook de verkiezing van jonge Theoloog des Vaderlands. Men nomineerde Zweers hiervoor, tot zijn grote verbazing. De vakjury en internetstemmers verkozen hem tot eerste jonge Theoloog des Vaderlands tijdens de Nacht van de Theologie.

Praktische informatie

Rik Zweers preekt op zondag 16 juni 2019 bij Baptisten Gemeente Zwolle. De dienst begint om 10.00 uur in kerkgebouw De Samenhof (Burgemeester Drijbersingel 15, Zwolle). Er is veel ruimte voor ontmoeting, voorbespreken én napraten.