Week van gebed Zwolle

De kerken roepen op om juist specifiek deze week van 19 – 26 januari mee te bidden

ZWOLLE – Binnenkort houden de kerken van Zwolle de Week van Gebed. Het thema dit jaar is “ Buitengewoon “.

In de Week van Gebed vinden er in Zwolle meer dan 30 vieringen en samenkomsten plaats die in het teken zullen staan van gebed en het thema “ Buitengewoon “.

Centrale viering

De centrale viering voor alle kerken gebeurt op dinsdag 21 januari. Gastkerk is dan de Vrije Evangelisatie Zwolle ( VEZ). Deze viering vindt plaats om 19.00 uur in het VEZ Centrum aan de Rieteweg 12.

Het thema “ Buitengewoon “ is afkomstig van de kerken op Malta. Zij verwijzen terug naar de buitengewoon vriendelijke en gastvrije ontvangst door de bevolking op Malta, van een grote groep schipbreukelingen, waaronder de evangelist Paulus.

Gastvrij

Centraal in de Week van Gebed staat vooral de vraag “ Hoe gastvrij en vriendelijk zijn wij in Zwolle, en daarbuiten, naar elkaar toe “? Wat kan ons helpen om op een gastvrije en open manier met elkaar om te gaan, zodat iedereen zich welkom kan voelen ?

Iedereen in Zwolle wordt uitgenodigd om een viering en/of samenkomst mee te maken. Het overzicht van alle vieringen is vanaf 13 januari te vinden op : www.kerkenvanzwolle.nl

Wereldwijde compassie

Wereldwijd zou er over de hele wereld in dezelfde Week van Gebed stil worden gestaan bij het thema “ Buitengewoon “. Wat is mogelijk gezien de huidige situatie in het Midden Oosten en Australië ? Wat is mogelijk rond de toenemende onveiligheid en angstgevoelens in Zwolle ? De kerken geloven dat gebed er toe kan doen.

Vandaar de oproep om juist specifiek deze week van 19 – 26 januari mee te bidden.

Info : Kerken in Zwolle – 06-28987955