Werkzaamheden aan kunstwerk Swol aan Stationsweg en op Stationsplein

ZWOLLE- Er vinden werkzaamheden plaats aan kunstwerk Swol aan de Stations weg en de bijbehorende lijn op het Stationsplein. De werkzaamheden zijn gepland op van maandag 6 mei tot en met 14 mei .

Het kunstwerk is onderdeel van Portal, de Zwolse kunstroute van het station naar de binnenstad. Het Swol met de blauwe lijn wordt in die periode verwijderd en naar de werkplaats van de kunstenaars in Zoetermeer getransporteerd. Het kunstwerk komt terug op het heringerichte Stationsplein en de vernieuwde Stationsweg.

In opdracht van de gemeente Zwolle wordt een deel van de Zwolse kunstroute aangepast. De gemeente wil met de aanpassingen het kunstwerk samenvoegen met de nieuwe inrichting van het Stationsplein en de Stationsweg.

Maandag 6 mei en dinsdag 7 mei vinden graafwerkzaamheden plaats bij Swol en de elektrakast ter plaatse.

Een extra lange vrachtwagen vervoert Swol op woensdag 8 mei naar de werkplaats van de kunstenaars in Zoetermeer. Woensdag 8 mei en donderdag 9 mei verwijdert een aannemer de aanwezige mantelbuizen, wordt het gat van Swol gedicht en opnieuw bestraat. Tijdens deze periode wordt ook de blauwe lijn eruit gehaald en getransporteerd naar de werkplaats. Op die locatie wordt de bestrating hersteld.

Meer informatie over de kunstroute staat op portalzwolle.nu en over de nieuwe inrichting van het Stationsplein en Stationsweg staat op zwolle.nl/stationspleinnoord.