AH bezorgt na 20.00 uur ook geen alcohol meer aan huis

Bij een AH-tijdslot met een eindtijd na 20.00 uur is alcohol uit den boze

ZWOLLE – Algemeen directeur Marit van Egmond van Albert Heijn heeft alle bekende klanten per brief laten weten dat zij na 20.00 uur geen alcoholhoudende dranken meer verkopen.

De website geeft aan dat bezorgers die na 20.00 uur met bestellingen op pad zijn die ook niet meer meenemen. Bij een AH-tijdslot met een eindtijd na 20.00 uur is alcohol uit den boze.

Zelf boodschappen doen

De topvrouw van AH wijst er ook op dat zelf boodschappen doen is op dit moment niet voor iedereen vanzelfsprekend is wijst erop dat het Rode Kruis in geval van nood helpt met het doen van boodschappen. ‘’Als ú een keer boodschappen wilt doen voor een ander, kijk dan op onze website”, schrijft ze ook. ‘’In onze winkels en bij de bezorging van uw boodschappen gelden onverminderd de regels die al sinds maart van kracht zijn voor uw veiligheid en die van al mijn collega’s. “

“Wij zorgen dat het nooit te druk wordt in de winkel, door karren (of mandjes) te tellen of met een digitale teller. Eén van onze collega’s heet u bij de ingang van harte welkom en zorgt ervoor dat u een schone winkelwagen kunt gebruiken. Daarnaast volgen wij het dringende advies van de overheid om mondkapjes te dragen in onze winkels. Dit wordt op korte termijn overal verplicht.’’

Voor ouderen en mensen met een kwetsbare gezondheid zijn er de twee ‘rustige uren’ tussen 07.00 en 09.00 uur. De actuele openingstijden van alle winkels zijn te vinden via de website van het bedrijf. Albert Heijn past niet, zoals Deen doet, de openingstijden aan vanwege het verbod op de verkoop van alcohol na 20.00 uur.