Allereerste solovoorstelling van Freek Bartels, Buyer & Cellar

De hoofdrolspelers uit Hello, Dolly! hebben in samenwerking met MediaLane een noodprogrammering gecreëerd

ZWOLLE – Oorspronkelijk zou Medialane binnenkort met de eerste grote theaterproductie, Hello, Dolly!, meerdere shows spelen in Overijssel.

Zoals iedereen weet gooide corona ook hier roet in het eten en hebben ze Hello, Dolly! helaas volledig moeten cancelen vanwege alle maatregelen. Na slechts 1 show te hebben gespeeld na de première.. een record dat ze niet graag vestigen. 😉

De hoofdrolspelers uit Hello, Dolly! hebben in samenwerking met MediaLane een noodprogrammering gecreëerd. Zo gaan Paul de Leeuw en Simone Kleinsma samen de planken op in een duoprogramma en voor Freek Bartels dient zich plotseling ook een onverwachts avontuur aan.

Hij is deze week van start gegaan met zijn allereerste solotour, genaamd Buyer & Cellar.

Met dit komische stuk zal hij op 17 oktober in het Zwolse Theater Odeon neerstrijken.

Over Buyer & Cellar

Als Alex More, een werkloze acteur in L.A., een baantje als winkelbediende krijgt in het ondergronds privé-winkelcentrum van wereldster Barbra Streisand, komt zijn leven in een onvoorziene stroomversnelling terecht. Iconische jurken, bellenblazende poppen en zoveel mocca-ijsjes met discodip als je maar wilt; werken in Barbra’s perfectionistische, onwerkelijke droomwereld komt met een onverwachte prijs, waarover niet te onderhandelen valt…

Leuk weetje: deze winkelstraat bestaat echt in het huis van Barbra Streisand! Schrijver Jonathan Tolins las erover in Streisand’s boek My Passion For Design en was zo gefascineerd door dit gegeven, dat hij al snel op het idee kwam voor een komisch en absurd verhaal in de vorm van een theaterstuk. Vanaf 17 september staat Freek met zijn allereerste solovoorstelling op het toneel, en is een compleet nieuwe uitdaging voor hem. Een voorstelling van zo’n 90 minuten zonder collega’s op toneel èn zonder muziek.

Freek zijn carrière nam een vogelvlucht toen hij 12 jaar geleden Op Zoek naar Joseph won en heeft in de afgelopen jaren in fantastische en uiteenlopende producties mogen staan.

Het reeds bestaande stuk had eerder succes in  New York en Londen, destijds door acteur Michael Urie, bekend van onder andere Ugly Betty.

Deze acteur voerde de voorstelling enige maanden geleden live vanuit zijn huiskamer nog eenmaal op tijdens de lockdown en Maurice Wijnen tipte Freek toen om dit te gaan kijken, niet wetende dat hij dit hetzelfde jaar zelf nog zou gaan spelen.