Archeologie in Grote Kerk

De Grote Kerk is een uitstekende plek om waar te maken waar de Zwolse Kunstvrienden voor staan: kunst genieten, kunst steunen

ZWOLLE – In de Grote Kerk wordt alles nu in gereedheid gebracht om tijdens de zomer de archeologische tentoonstelling van de ontdekkingen tijdens de verbouwing terug te plaatsen.

Directeur Karel Jan Voogd: “Deze expositie hadden we half juni bij onze heropening. Hij trok erg veel belangstelling, maar moest – terecht natuurlijk – plaats maken voor de ArtEZ Finals. We zijn blij dat we met hulp van één van onze partners deze tentoonstelling komende zomer nog een keer kunnen laten zien, voor alle toeristen die komen maar ook voor de Zwollenaar die de tijd nog niet gevonden had om de verbouwde kerk te bezoeken.”

Samen gaan voor kunst

Voogd verwijst naar de Zwolse Kunstvrienden die de tentoonstelling mede mogelijk gemaakt hebben. Bestuurslid Han de Carpentier Wolf van de Zwolse Kunstvrienden valt Voogd bij: “Wij vinden het belangrijk om samen te gaan voor kunst. Dat doen we graag in samenwerking met de Grote Kerk, ook nog eens het belangrijkste cultureel erfgoed van Zwolle. Een uitstekende plek om waar te maken waar wij als Zwolse Kunstvrienden voor staan: kunst genieten, kunst steunen.”

De tentoonstelling De Grote of Sint Michaëlskerk Ondergronds is van 19 juli t/m 24 augustus tijdens de openingstijden van de Grote Kerk (van dinsdag tot en met zaterdag van 11 u tot 17 u) gratis te bezoeken.