ArtPitch038: Pitch voor poen


Projectfinanciering voor organisaties, stichtingen en particulieren op het gebied van kunst en cultuur uit Zwolle is nu mogelijk


ZWOLLE – De Stadkamer houdt ArtPitch038. Men kan hier een cultureel plan pitchen en dezelfde avond nog horen of hij of zij subsidie krijgt. ArtPitch038 is een laagdrempelige vorm van projectfinanciering voor organisaties, stichtingen en particulieren op het gebied van kunst en cultuur uit Zwolle.

Beschikbaar

De Stadkamer nodigt de professionele kunstbeoefenaar uit om initiatieven aan te dragen die bruisen, vernieuwend zijn, soms zelfs schuren. Ze mogen creativiteit stimuleren of discussie oproepen. Er is in totaal 72.000 euro beschikbaar. De inschrijving loopt van 14 mei tot en met 3 juni en er is voor 20 initiatieven ruimte.

Tijdens de pitchavond op 4 juli krijgen Zwolse creatieve ondernemers de kans om hun plan te pitchen en subsidie te ontvangen. Men presenteert de plannen niet aan een jury maar aan de medepitchers en deze adviseren over de te verstrekken bedragen. In totaal is er 72.000 euro beschikbaar en dit wordt verdeeld over maximaal 20 deelnemers. Elke deelnemer kan maximaal 8.000 euro ontvangen.

Maatwerk voor kunstenaars

De gemeente Zwolle wil alternatieve vormen van subsidie en financiering aanbieden aan een groep culturele ondernemers en kunstenaars, die nu vaak geen subsidie kunnen vinden die bij hen past. ArtPitch038 is een van die alternatieven.

Dus wie een kunstenaar, muzikant, ontwerper, illustrator, performer, theatermaker of fotograaf is of er een kent met een tof plan, kan informatie krijgen of zich aanmelden op stadkamer.nl/artpitch038.