Bloemenkrans voor Samuel Paty bij standbeeld Van der Capellen


Bron/foto:#Zwolsehumanisten

ZWOLLE- Afdelingsbestuur Zwolle en Omstreken van het Humanistisch Verbond herdenkt Franse docent. De Zwolse humanisten hebben op 28 oktober 2020 een bloemenkrans neergelegd ter nagedachtenis van Samuel Paty.
Hiermee herdenken zij deze Franse docent, die op gruwelijke wijze werd vermoord door een islamistische fundamentalist nadat hij met zijn leerlingen een gesprek aanging over cartoons waarin de profeet Mohammed en de islam in het algemeen werden bespot. Het humanisme stelt de menselijke waardigheid centraal. Daar hoort ook de vrijheid bij om religies te bekritiseren en te bespotten.

Rob Kooloos, voorzitter van afdeling Zwolle en Omstreken van het Humanistisch Verbond, legde samen met Brechtje Hallo de krans vandaag bij het standbeeld van Joan Derk van der Capellen tot den Pol.
Deze achttiende-eeuwse Zwollenaar maakte zich er 250 jaar geleden ook al sterk voor dat elke burger de vrijheid heeft om te schrijven wat hij of zij maar wil. (https://www.canonvannederland.nl/nl/overijssel/overijssel/van-der-capellen)