Buitenfilm Perrontheater: Mr. Gaga

Gratis buitenfilm van Club Cele

ZWOLLE – De laatste Talk of the Town Zwolle voor de zomervakantie is wel heel bijzonder, want Club Cele houdt dan een buitenfilm bij het Perrontheater! Ze vertonen de bijzondere film Mr. Gaga.

Israelische choreograaf

In deze film volgt men de Israëlische Ohad Naharin: één van de meest prominente choreografen ter wereld. De film is wereldwijd vertoond, in Nederland al eerder op IDFA. Nu kunnen geïnteresseerden hem gratis tijdens Talk of the Town Zwolle komen bekijken!

Filmmaker Tomer Heymann van Heymann Brothers Films volgde Ohad Naharin zeven jaar lang en maakte deze prachtige film over de choreograaf. Bekijk hier de trailer van Mr. Gaga: https://bit.ly/1Vy3XuH.

Geraakt

Sanne Oostenga, marketingmedewerker van Zwolse Theaters, werd meteen geraakt door de film. “In de documentaire Mr. Gaga wordt Naharin privé en in zijn werk meerdere jaren gevolgd. Zijn positie als kunstenaar in Israël, een land in conflict, is interessant. Overal waar het dansgezelschap Batsheva Dance Company buiten Israël optreedt, klinkt een oproep tot boycot. En dat terwijl de artistiek leider Ohad Naharin in eigen land fel uithaalt naar de politiek. Zijn voorstellingen zijn niet direct politiek, maar indirect beïnvloedt het conflict iedereen, ook hem en daarmee zijn voorstellingen.

Ondersteund

Batscheva Dance Company wordt financieel ondersteund door de Israëlische regering en het gezelschap is internationaal natuurlijk een prachtig visitekaartje voor Israël. Voor de pro-Palestijnse beweging BDS is Batsheva de belichaming van het kwaad. Zij willen een boycot van Israël en dus ook van Batsheva.

Buitenfilm Perrontheater: Mr. Gaga | Talk of the Town Zwolle vindt plaats op 2 juli 2019 om 20.30 uur in de Rabo Foyer van de Zwolse Theaters [Blijmarkt 25]. Gratis toegang!

Club Cele is een dynamische ontmoetingsplek voor verrassende verbindingen. Elke dinsdag is er een programmering: van stadsgesprek tot theatercollege en van Café 02 tot VPRO Tegenlicht Meet Up.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Gooitske Zijlstra via redactie@clubcele.nl. Bekijk de volledige programmering van Club Cele op www.clubcele.nl Aanmelden kan gratis via: https://bit.ly/2wXwWjI