Burgemeester Peter Snijders en schrijver Rodaan Al Galidi te gast in talkshow Zwolse theaters

Zondag 21 juni vindt de vierde editie van talkshow ShowKEES plaats

ZWOLLE – Theatermakers Patrick Nederkoorn en Oscar Kocken gaan op zoek naar wat er écht leeft in Zwolle. Zowel binnen als buiten de stadsmuur. Zij zijn bekend van o.a. Spijkers Met Koppen. Hun talkshow heet ShowKEES en is van Zwolse theaters.

Zondag 21 juni vindt de vierde editie van talkshow ShowKEES plaats. De afgelopen maanden is de talkshow online gemaakt en getoond. Aanstaande zondag kan de talkshow voor het eerst weer plaatsvinden met publiek in Theater de Spiegel. Presentatoren Patrick Nederkoorn en Oscar Kocken gaan in gesprek met burgemeester Peter Snijders, schrijver Rodaan Al Galidi en de initiatiefnemers van het project Weerspiegelen.

Talkshow ShowKEES

Zondag 21 juni ontvangen zij het publiek van maximaal 30 personen op het podium van Theater de Spiegel. Naast de gesprekken met de gasten, is er muziek van pianiste Maxime Snaterse en muziektheatercollectief Bovenste Knoopje Open, artist in residence bij Zwolse theaters. Met burgemeester Peter Snijders gaan Nederkoorn en Kocken o.a. in gesprek over de stad Zwolle, schrijver en dichter Rodaan Al Galidi vertelt en draagt voor en Arnold Fransen en Jeroen Kraakman vertellen meer over het project Weerspiegelen.

Show KEES nodigt kunstenaars en makers in het kader van dit project uit teksten en gedichten van 20 seconden te maken. Deze teksten en gedichten plakkken zij vanuit het project op toiletspiegels in de Zwolse horeca, omdat we letterlijk 20 seconden handen moeten wassen in de strijd tegen COVID-19.

Zwolse theaters speelt

Onder de noemer ‘Zwolse theaters speelt’ zijn er vanaf 1 juni weer voorstellingen geprogrammeerd. En wel in de zalen van Schouwburg Odeon en Theater de Spiegel. Er is een spannend, speels en toegankelijk programma samengesteld. Zo zijn er voorstellingen van lokale makers, cabaretiers en Zwolse gezelschappen. Maximaal 30 bezoekers per voorstelling kunnen er ontvangen worden.

Maandelijkse talkshow ShowKEES op zondag 21 juni in Theater de Spiegel.

Kijk voor meer informatie over het programma en het bestellen van kaarten: www.zwolsetheaters.nl