Buurtkamer VV Berkum voor Zwolse ouderen

De buurtkamer heeft een open en laagdrempelig karakter waarbij ontmoeten centraal staat

ZWOLLE – Iedere woensdagmiddag houdt het clubhuis van Voetbal Vereniging Berkum een buurtkamer voor een gezellige middag. Ouderen uit heel Zwolle kunnen hier terecht van 13.30 tot 16.30 uur. Het is een middag met leuke activiteiten en gezellige gesprekken.

Buurtkamer

De buurtkamer heeft een open en laagdrempelig karakter waarbij ontmoeten centraal staat. Er is altijd een activiteitenbegeleider aanwezig om de bezoekers te ondersteunen bij leuke spelactiviteiten. Tegen betaling van €3,- krijgen bezoekers koffie en/of thee en is er de mogelijkheid om te kijken bij de reguliere trainingen van VV Berkum aan de Boerendanserdijk 55.

Ouderen in Berkum

Voor veel ouderen is “samen doen” niet vanzelfsprekend. Samen met partijen in de stad breiden deze het aantal buurtkamers in Zwolle uit. De kracht van de buurtkamers is dat het laagdrempelig is. Tevens is het gesitueerd in de woonomgeving van ouderen en/of aansluitend bij interesses van ouderen. Het is geweldig dat VV Berkum haar clubhuis openstelt voor ouderen en dat Buurtzorg bereid is om de ondersteuning te bieden.

Oftewel een laagdrempelige ontmoeting tussen oudere inwoners van Berkum, waarvan ongetwijfeld een aantal dezelfde interesses gedeeld kunnen worden. Denk aan boeken bespreken, samen fietsen of wandelen, borduurpatronen uitwisselen of samen een kookworkshop volgen