CDA en ChristenUnie stellen vragen over mogelijke vestiging Theologische Universiteit Kampen in Zwolle

De Theologische Universiteit Kampen is op zoek naar een nieuwe plek

ZWOLLE – In een tijd waarin we als stad groeien, zien het CDA en de ChristenUnie kansen voor (een dependance) van een universiteit in Zwolle.

Nieuwe dimensie

Een universiteit geeft een nieuwe dimensie aan de stad op het gebied van onderwijs. De Theologische Universiteit Kampen is op zoek naar een nieuwe plek, en heeft aangegeven dat Zwolle een potentiële kanshebber is.
Het CDA en de ChristenUnie stellen vragen aan het college. Zij willen onderzoeken of het haalbaar is dat de TU Kampen zich gaat vestigen in Zwolle. Dit doen zij door middel van art. 45 vragen. Daarbij heeft de TU Kampen aangegeven dat zij kansen zien om in Zwolle een samenwerking aan te gaan. Dit met de TU Twente op het gebied van Bestuurskunde, Sociale Wetenschappen, Theologie en Filosofie.

Aansluiting

Ook kan de TU Kampen aansluiting vinden bij de Hbo-instellingen Viaa en Windesheim voor bijvoorbeeld de opleidingen pastoraal werk.
Voor de brede Regio Zwolle, waarin veel MKB-bedrijven zijn gevestigd en waarin de creatieve maakindustrie een belangrijke factor is, denken het CDA en de ChristenUnie dat zo’n kennisinstelling een interessante partner
kan zijn. Beide fracties kijken uit naar de reactie van het college en hopen dat we in Zwolle ook op het gebied van onderwijs gaan groeien.