CDA Zwolle blij met aanpak verkeersveiligheid rondom voetbalvereniging SVI

Door het aanleggen van een middengeleider kan er voortaan in twee etappes overgestoken worden door voetgangers en fietsers

ZWOLLE – Wie recentelijk langs sportpark de Siggels is gereden, heeft het ongetwijfeld opgemerkt: 1.5 jaar na het onder de aandacht brengen van de onveilige verkeerssituatie rondom deze plek, werkt men nu aan onder andere een veiligere oversteek.

Middengeleider

Door het aanleggen van een middengeleider kunnen voetgangers en fietsers voortaan in twee etappes oversteken. Om dit mogelijk te maken verbreedt men de IJsselcentraleweg plaatselijk. Daarnaast verplaatst men de huidige in- en uitrit naar het sportpark en past men ook de aansluiting van de Staatsmanlaan op de IJsselcentraleweg enigszins aan. Uiteindelijk kan men hierdoor de trottoirs aan beide zijden iets verbreden, wat zal zorgen voor meer ruimte voor voetgangers.

Blij CDA

CDA Zwolle is blij met de ontwikkelingen rondom het sportpark. Al in 2018 stelde raadslid Margriet Boersma vragen aan het college van burgemeester en wethouders over de onveilige situatie. ‘Een vrijwilligersorganisatie als een voetbalclub moet zich richten op het plezier en niet hoeven nadenken of de leden wel veilig kunnen oversteken’, aldus Boersma. ,,Daarnaast moet een buurthuis/sportclub voor iedereen toegankelijk zijn. Veilig oversteken hoort daarbij’’. Met het realiseren van een betere verkeersveiligheid wordt aan deze behoeften voldaan.