Cele Racing gaat door met bouwen

Cele Racing is nu sinds half 2019 aan het werken aan hun auto

ZWOLLE – Cele Racing is een team van 15 scholieren van het Gymnasium Celeanum. Dit schooljaar zouden zij met een zelfgebouwde elektrische auto deelnemen aan de Shell Eco-marathon Europe 2020 in Londen.

Daarvoor hebben zij zich vorig jaar met het vorige team, gekwalificeerd. Het coronavirus heeft helaas ook voor hen roet in het eten gegooid, maar dit houdt ze niet tegen om door te gaan met bouwen!

Het team

Cele Racing is nu sinds half 2019 aan het werken aan hun auto. Dit met het doel om een zo snel mogelijke tijd neer te zetten bij de Shell Eco-marathon in Londen. Dit is een race voor universiteiten, hogescholen en een paar middelbare scholen met als doel om op zo min mogelijk brandstof, zo ver mogelijk te rijden.

Vanwege het coronavirus is de race komende zomer afgelast. Ondanks deze situatie blijven zij als team doorbouwen om straks start klaar te zijn. Deze motivatie komt vooral door de grote veerkracht en het doorzettingsvermogen van het team. Op dit moment wordt het frame van de auto gebouwd en meerdere technische onderdelen zijn binnen. Verder zullen zij de komende tijd gebruiken om alternatieve scenario’s uit te werken om dit project tot een mooi einde te brengen.

Mogelijk zullen er later dit jaar nog extra events komen waaraan zij mee kunnen doen. Het is erg jammer dat het coronavirus dus ook hun werk in de weg zit, maar zij blijven positief en bereiden zich voor zodat er snel geschakeld kan worden op het moment dat de situatie verbeterd.

Bedankt!

Door hun sponsoren is het mogelijk om ook ondanks deze tegenslag door te bouwen en vanaf afstand te werken aan de auto. Zij hebben een aantal sponsoren die ze even specifiek willen benoemen, zij helpen hen door deze lastige tijd: Exsin, Batterylabs, Hervormd Weeshuis, Carservice verbeek en Cosmema.

Wie dit mocht lezen en denken: ik kan iets voor jullie betekenen of wie bijvoorbeeld nu thuis is en ons vanaf afstand kan adviseren: dat horen wij graag. Wij zijn te bereiken op: celeracingzwolle@gmail.com.