Colleges van stichting Oud Geleerd Jong Gedaan nu ook online

Foto: © Jeanette Schols

ZWOLLE – Alle verpleeghuizen in Nederland zijn op slot. Geen bezoek meer voor ruim honderdduizend ouderen. Ook thuiswonende senioren raken deze coronamaatregelen van het kabinet. Een ramp, voor hen voor wie de dagen toch vaak al zo lang duren.

Stichting Oud Geleerd Jong Gedaan wil deze ouderen de komende maanden toch bereiken en wat afleiding bieden. Normaal gesproken houdt de stichting interactieve colleges, door het hele land. Zij dagen senioren uit door studentdocenten en tijdens de afwisselende bijeenkomsten zet men hun brein flink aan het werk. Het aanbod is divers, van strafrecht tot de Griekse oudheid en van kunstgeschiedenis tot biologie.

Aanbieding

Die bijeenkomsten kunnen nu niet doorgaan en daarom gaat Oud Geleerd Jong Gedaan de colleges online aanbieden. Op die manier kunnen alle ouderen toch worden bereikt en dat is extra nodig in deze moeilijke tijd. De eerste colleges zijn nu al gratis te volgen via www.oudgeleerdjonggedaan.nl/onlinecolleges. Een crowdfundactie via GoFundMe (www.gofundme.com/f/help-ons-ouderen-te-bereiken-in-deze-corona-crisis) moet ervoor zorgen dat er binnenkort nog meer colleges bijkomen.

Naast het online platform wil de stichting ook praktische hulp bieden. Met de actie #OGJGhelptmee zetten alle driehonderd vrijwilligers en medewerkers uit het hele land zich in om ouderen te bereiken en te helpen. Zo werden er al veel boodschappen gedaan, honden uitgelaten en medicijnen opgehaald.

Over OGJG

Stichting Oud Geleerd Jong Gedaan @oudgeleerdjonggedaan bereikte sinds 2014 al duizenden ouderen. Studenten geven interactieve colleges, onder het motto ‘Persoonlijke groei is niet afhankelijk van leeftijd’, over vakgebieden als kunstgeschiedenis en wiskunde.