Crowdfunding actie Voor de Kunst

“Bas schreef teksten voor mij waarvan ik nu pas de volledige betekenis doorgrond”

ZWOLLE – De teksten van de in 2014 overleden Zwolse schrijver Bas Smallenbroek staan centraal in de muzikale voorstelling “Bas in den Hoge”. Vrienden en collega’s van Bas vonden het hoog tijd om zijn teksten opnieuw aan de wereld te laten horen.

Doorgronden

“Bas schreef teksten voor mij waarvan ik nu pas de volledige betekenis doorgrond”, zegt zangeres Lucette van den Berg. “Hij vroeg met het hemd van het lijf en kwam met teksten die ik toen al bijzonder vond. Dat was in 2007…inmiddels hebben ze alleen maar aan betekenis en kracht gewonnen”. 

Annemiek van Bussel, initiatiefnemer: “Bas was erg productief en ambitieus maar ook heel kritisch op eigen werk. Hij bood het liefst zijn teksten op maat aan – geschreven op die persoon, op die situatie – maar altijd in eigen stijl. Hij werkte ook graag samen met componisten zoals Peter Schön en Sebastiaan Koolhoven, waarbij de optelsom van muziek en tekst helemaal werkt en veel meer wordt dan 1 + 1 is 2.”

Initiatief

Zij startte het initiatief samen met Ryan Hoekman, Luc Onderbeke en Joeri Jansen. Al gauw haakten ook Peter Schön, Karin Giphart, Sebastiaan Koolhoven, Lucette van den Berg en Erik Raayman aan. “Een mooi gezelschap van inspirerende mensen die graag het werk van Bas willen laten horen vanuit hun perspectief.”

Het team start met crowdfunding om de voorstelling te kunnen maken en, wie weet, meer te kunnen doen met zijn werk.

De data en locatie zijn al gepland: zaterdag 24 oktober en zondag 25 oktober in de Theodorakapel.

Er is beperkt plaats vanwege Corona, reserveren kan via de crowdfundingspagina op www.voordekunst.nl