Cultureel Zwolle werkt aan nieuw Stadsfestival

Zeven stichters slaan de handen ineen voor een nieuw festival in Zwolle

ZWOLLE – Cultureel Zwolle slaat de handen ineen om een Stadsfestival nieuwe stijl te ontwikkelen. De zeven founders: Zwolse Theaters, Hedon, de Fundatie, Allemaal Zwolle/HCO, Academiehuis, Stadkamer en de Zwolse 8 – Cibap, Landstede, Deltion, Windesheim, Zone College, Viaa, KPZ, ArtEZ – delen de zorg om krachten te verenigen en bekwaamheden te delen.

Multidisciplinair

De trekkers van deze founders produceren samen met de Zwolse Stadsproductie een multidisciplinair festival nieuwe stijl. Vanuit inhoud is gezocht naar een partij die in staat is verbindingen te leggen en in de breedte kan samenwerken. De Zwolse Stadsproductie is het productiehuis dat community-art voorstellingen en projecten ontwikkelt zoals recentelijk het muziektheaterspektakel De Wilde Deerne.

Initiatiefnemers Ilona Kevelham en Boudewijn Koops gaan voor het nieuwe festival aan de slag als producent en artistiek leider. Het Stadsfestival vormt al jaren de start van het culturele seizoen. Een ieder kan elkaar daar als Zwollenaar na de vakantie weer ontmoeten. Een festival voor en door de stad waar ruimte is voor (Zwols) talent en nationaal bekende kunstenaars en artiesten.

Divers programma

Voor deze editie van het festival wordt ingezet op een divers programma. Daarin is te zien theater, muziek, beeldende kunst, multimedia, eten en drinken en verhalen van toen en nu. Het driedaagse festival zal plaats vinden van 6 t/m 8 september op een nieuwe locatie. Het gebeurt op en rondom Potgieterspark , Blijmarkt en het Grote Kerkplein.

Maandag 13 mei a.s. om 20:00 uur zijn buurtbewoners welkom in de Rabofoyer van Schouwburg Odeon. Men kan elkaar ontmoeten, ideeen uit wisselen en vragen stellen. Daardoor kan men samen bouwen aan het festival in de bruisende binnenstad, en in de buurt.________________________________________