De Stad Verbeeldt op zoek naar beeldverhalen

Naast tentoonstellingen, houdt men Foto Salons, werklabs, ateliers op het gebied van fotografie, film, animatie, gaming en virtual reality

ZWOLLE – Stichting De Stad Verbeeldt houdt het komende jaar diverse Fotosalons, Werklabs & Ateliers, Foto- en Filmwedstrijden en Exposities.

Afgelopen oktober is gestart met de Zilveren Camera in het Dominicanenklooster. Een succes met veel bezoekende leerlingen en volwassenen.

Stichting De Stad Verbeeldt wil in samenwerking met het professionals, amateurs, wijkbewoners, leerlingen en studenten op zoek gaan naar eigen beeldverhalen over de stad en de wijk. In samenwerking met de opleiding Journalistiek Windesheim worden de technologische ontwikkelingen in en rond storytelling in fotografie, beeld en geluid verder ontwikkeld. Naast de tentoonstellingen, houdt men Foto Salons, werklabs, ateliers op het gebied van fotografie, film, animatie, gaming en virtual reality.

Fotosalons

Op 30 november en 7 december 2019 houdt De Stad Verbeeldt een tweetal Fotosalons voor professionals en amateurs in de Stadkamer, Zeven Alleetjes 1a, Zwolle. De methode Kijken – Zien – Betekenis geven staat daarin centraal met bespreking van eigen werk en dat van fotografen. Noorderlicht Groningen heeft 30 jaar ervaring in sociale fotografie en documentaire fotografie, en begeeft zich steeds meer op het terrein van fotografie, video, animatie en virtual reality. Het Noorderlicht Festival Taxed to the Max’is nog te zien tot en met 1 december 2019 in Groningen. Aanmelding Fotosalons: https://destadverbeeldt.nl/professionals-amateurs.

Werklabs & Ateliers

De Stad Verbeeldt gaat in twee Zwolse wijken op zoek naar mooie beeldverhalen van wijkbewoners, werkenden, bezoekers, ouderen, jongeren. Je hoeft er niet te wonen, maar hebt wel passie voor storytelling in fotografie om mee te doen. Onder professionele begeleiding gaan de deelnemers op pad met de camera en maken hun eigen beeldverhaal voor de wedstrijd De Stad Verbeeldt in de Binnenstad en Aalanden. Een vakjury zal een selectie maken voor de expositie De Stad Verbeeldt.

Aanmelding

Werklabs & Ateliers: https”//destadverbeeldt.nl/binnenstad of https://destadverbeeldt.nl/aalanden.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Fieke van ’t Riet, programmamanager De Stad Verbeeldt, info@destadverbeeldt.nl