Deltionstudenten Sociaal Werk maken kunstwerken

De Fundatie houdt een expositie op Deltion

ZWOLLE – Er is een nieuwe serie werken van Museum De Fundatie te zien op het Deltion College. Dit gebeurt onder de naam FundatieFusions. Het thema is ‘Vrijheid’ en de expositie is gemaakt door tweedejaars studenten Sociaal Werk.

Vrijheid

Waar denk jij aan bij het woord vrijheid? Kunstenaars zijn vrij: ze bedenken nieuwe ideeën, nieuwe vormen en nieuwe vragen. Zo laten ze de kijker op een nieuwe manier naar zichzelf en de wereld kijken. Met deze kennis lieten de studenten zich onderdompelden in de tentoonstelling Vrijheid in Museum de FundatieEen tentoonstelling met vijftig Nederlandse kernkunstwerken vanaf 1968. Kunstwerken die prikkelen, ontroeren en verwonderen.

Geïnspireerd door wat de studenten daar zagen, maakten ze nieuwe kunstwerken. Vandaag was de officiële opening en presenteerden de studenten vol trots hun eigen werken in combinatie met de inspiratiebron. De begeleidende teksten hebben de studenten ook zelf geschreven. Marlies Scholte, docent Sociaal Werk bij Deltion, is trots op haar studenten: “Kunst staat soms best nog ver van de studenten af en het bezoeken van een museum vinden ze toch iets meer voor volwassenen. Maar door dit project leren ze dat kunst voor iedereen is en een middel kan zijn om jezelf te uiten en te laten zien. Iets wat binnen sociaal werk heel belangrijk is.”

FundatieFusion


Onder de noemer FUNDATIEfusions organiseert Museum de Fundatie een reeks compacte tentoonstellingen op openbare plekken in en rond Zwolle. De tentoonstelling Vrijheid is tot en met 24 mei te zien op het Deltion College in Zwolle.