Devoten schuiven aan bij overleg toekomst Kamperpoort

De devoten, met een thuisbasis in de Theodorakapel in de Kamperpoort, zijn op zoek naar de ziel, de gemeenschap, van de Kamperpoort

ZWOLLE – Moderne Devoten van het Ontmoetingshuis zijn door de gemeente Zwolle uitgenodigd om op 3 maart aan te schuiven bij een werksessie over de toekomst van de Kamperpoort.

Bouwpartijen

Het initiatief en de organisatie van deze bijeenkomst ligt bij het Panorama Kamperpoort. Dit zijn een aantal grote partijen ( BPD, Nijhuis Bouw, DLH en de drie Woningcorporaties in Zwolle) die vooral met wonen en bouwen te maken hebben. Deze partijen gaan met bewoners en belanghebbenden in gesprek over de toekomst van de Kamperpoort.

De devoten, met een thuisbasis in de Theodorakapel in de Kamperpoort, zijn op zoek naar de ziel van de Kamperpoort. Zij willen de gemeenschap vatten. Begin februari hebben ze uitgebreid daarover met bewoners, Kamperpoorters, gesproken.

Reden

Waarom de devoten, na ongeveer 500 jaar, weer aanschuiven bij een wijkoverleg ? Dat heeft vooral te maken met een gedeelde integrale gemeenschapsvisie. In de bouwwereld heet dat dan een integrale gebiedsontwikkeling. De kenmerken zoals een gerichtheid op maatschappelijke betrokkenheid, zien we bij de devoten maar ook in de bouwwereld terug. Ze willen beiden verantwoordelijkheid laten zien. Gemeenschappelijk belang, en ruimte en vrijheid zijn ook voor beiden belangrijk. Ieder mens moet zijn of haar wensen kenbaar kunnen maken,

“ Er is niets nieuws onder de zon “, en wat is dan 500 jaar ?

De devoten zijn weer terug in de samenleving van Zwolle, o.a. in het onderwijs, het Sociale Domein (Hervormingsnota-integraal denken) en in het MKB.