Dimence Groep tekent intentieovereenkomst met Radboud Universiteit

Door de samenwerking met het RadboudCSW is het mogelijk dat een student aan de Radboud Universiteit nog beter wordt opgeleid

ZWOLLE – Per september 2020 werken Dimence Groep en Radboud Centrum Sociale Wetenschappen (RadboudCSW) aan de ‘professional van de toekomst’. Radboud CSW is onderdeel van de Faculteit der Sociale Wetenschappen van de Radboud Universiteit in Nijmegen.

Beide partijen verwachten samen nieuwe producten en diensten door te ontwikkelen. Het uiteindelijke doel is een toekomstbestendig opleidingsaanbod voor de psychologische (post)masteropleidingen te creëren.

Beter opgeleid

Door de samenwerking met het RadboudCSW is het mogelijk dat een student aan de Radboud Universiteit nog beter wordt opgeleid. Hij of zij kan dan van betekenis zijn in de behandeling van en de zorg voor mensen met psychische problemen. Dimence Groep biedt nu al met het grote zorgaanbod veel mogelijkheden in de praktijk. Daarbij kan het RadboudCSW zich met haar specialistische kennis en kunde inbedden in opleidingen die toekomstbestendig zijn. Het is daarnaast voor het RadboudCSW een uitgelezen kans om haar opleidingsregio steviger neer te zetten in Noordoost-Nederland. Voor Dimence Groep leidt de samenwerking tot het verkleinen van de afstand tussen de praktijkinstellingen in de regio en de professionals uit Nijmegen.

Verbetering regionale psychische zorg

De visie van beide organisaties sluit naadloos aan op het gezamenlijke doel. Zo heeft Dimence Groep een uitgesproken visie op het opleiden van diverse ggz zorgprofessionals en is daar zeer actief in. RadboudCSW biedt professionals uit de sociale wetenschappen de ruimte om zich te blijven ontwikkelen door praktijk en wetenschap te verbinden. Daarmee leveren zij als universiteit een bijdrage aan de voortdurende verbetering van onder andere de zorg.

Concrete toekomstplannen

In de aankomende drie jaar wordt er gezamenlijk gewerkt aan verschillende hoofdonderwerpen, zoals het invullen van stages voor masterstudenten, onderzoek naar andere vormen van samenwerking rondom post-academisch onderwijs en de uitvoering van behandelingen bij Dimence Groep.

===================