Docenten op schoolreis voor diploma-uitreiking Generation Food

SVO vakopleiding food gaat de diploma’s brengen

ZWOLLE – “We huren een Amerikaanse schoolbus en gaan ‘gewoon’ alle diploma’s persoonlijk en met een hoop bombarie op verschillende plaatsen in de buurt van de woonplaats van de studenten afleveren!”. Zo gezegd, zo gedaan, op dinsdag 7 juli rijdt de bus voor. Er stappen er dit jaar geen studenten, maar een viertal docenten in voor een heuse schoolreis-diploma-uitreiking.

Kilometers

Nu is SVO vakopleiding food (mbo) alleen geen buurtschooltje, de studenten hebben er heel wat kilometers voor over om op school te komen. En die kilometers zijn nu dus voor de mentoren van de opleiding Generation food (mbo niveau 3 en 4). ’s Ochtends om 8 uur vertrekken ze vanuit Zwolle voor een schoolreis via Meppel, Kampen, Harderwijk en Apeldoorn. Gelukkig is er met het lesgeven op afstand de laatste maanden bespaard op de reiskosten.

Lekkers, gezelligheid en natuurlijk de diploma’s zullen niet ontbreken op dit Covid-19-proof feestje. Met een hoop bombarie zal de buurt weten dat dit diploma meer dan verdiend is! De studenten weten zelf nog van niets, alleen dat ze die dag hun diploma in ontvangst mogen nemen. Een diploma waar ze een aantal jaar druk voor hebben gestudeerd. Én waarmee ze aantonen kennis van zaken te hebben op het gebied van voeding. Deze studenten kennen alle verse producten, kunnen adviseren bij diëten, weten vers ook echt vers te houden, kunnen goede kooktips geven en het voor de juiste prijs aan de man brengen.

Over SVO vakopleiding

Food SVO leidt vakmensen op voor slagerijen, visspeciaalzaken, groentespeciaalzaken, poelierbedrijven, supermarkten, industriële voedingsbedrijven en out of home-bedrijven, waaronder restaurants, fastfoodketens, cafetaria en andere foodservicebedrijven. SVO biedt mbo-opleidingen van entree-niveau tot en met niveau 4, voor functies van medewerker tot manager, en een breed aanbod van vak- en vaardigheidstrainingen.

Naast de BBL-opleidingen biedt SVO op vijf locaties een voltijd mbo-opleiding aan: Generation Food, dé opleiding tot de foodprofessional van de toekomst. Goed opgeleide medewerkers bepalen het succes van een foodbedrijf, deze vakmensen maken uiteindelijk het verschil. En SVO helpt hen dat verschil te maken.