Doemee-award 2019 van MEE

MEE heeft een stimuleringsprijs voor personen of organisaties die zich met een lokaal initiatief in hun omgeving inzetten voor een samenleving van en voor iedereen.

ZWOLLE – De Doemee-award is een initiatief van MEE. Het is een stimuleringsprijs voor personen of organisaties die zich met een lokaal initiatief in hun omgeving inzetten. De bedoeling is dat het initiatief bijdraagt aan een samenleving van en voor iedereen. Hun inzet stelt mensen met een beperking, chronische ziekte of een afstand tot de arbeidsmarkt in staat maximaal mee te doen. De winnaar ontvangt een geldbedrag. Daarmee kan zij het initiatief verder uit bouwen en meer mensen mee te laten doen. Vanaf nu kan iedereen een lokaal initiatief van een persoon of een organisatie inzenden!

Initiatieven vanuit de samenleving

“MEE gelooft in de kracht van het collectief”, vertelt bestuurder Simone van Ruth.”Een samenleving waar iedereen naar vermogen mee kan doen, komt alleen tot stand als iedereen een steentje bijdraagt. Dat hoeft niet altijd groots te zijn. Burgerinitiatieven ontstaan omdat mensen betrokken zijn bij de samenleving. Hetzelfde geldt voor instellingen en bedrijven die bijvoorbeeld mensen met een afstand tot werk een kans bieden. Of hun informatievoorziening zodanig hebben aangepast dat mensen met een beperking het ook begrijpen. Al deze initiatieven die bijdragen aan een inclusieve samenleving en met positieve, enthousiaste inzet gerealiseerd worden, verdienen een podium.”

Inzenden van een initiatief van een persoon of organisatie kan tot 1 oktober 2019 via www.doemee-award.nl. De lokale initiatieven dienen actief te zijn in Overijssel of Flevoland, in beide regio’s kiest men een winnaar. Lokale partners reiken de Doemee-award uit.

Een jury kiest de winnaar

MEE bepaalt niet wie de Doemee-award wint. Een jury, bestaande uit cliëntvertegenwoordigers en ervaringsdeskundigen, zal zich over de inzendingen buigen. Daarnaast zorgt de uitslag van een publieke stemronde voor extra gewicht in de schaal. MEE maakt de winnaar eind dit jaar tijdens een feestelijke uitreiking bekend.

Belangstellenden kunnen voor meer informatie en inzenden een kijkje nemen op www.doemee-award.nl . Dit geldt ook voor organisaties die zich als (lokale) partner willen verbinden aan de Doemee-award.

Eind 2019 wordt de Doemee-award voor de vierde keer uitgereikt. Inzenden en informatie kan via www.doemee-award.nl