Dubbelgreep muziekdocenten klaar voor het nieuwe seizoen

Dubbelgreep heeft de leerlingen gevraagd foto’s op te sturen waarop ze te zien zijn tijdens het voorspelen in familieverband

ZWOLLE – Graag had Dubbelgreep afgelopen zaterdag 27 juni het jaarlijks terugkerende slotconcert willen houden met veel aandacht voor hun dertigjarige bestaan.

We weten allemaal waardoor dit niet mogelijk was. Alle docenten en leerlingen waren desondanks al begonnen met de voorbereiding. Eerst noodgedwongen met online lessen en later achter plexiglasschermen in de leskamers.

Het mocht niet zo zijn, maar in het nieuwe seizoen zullen ze er op gepaste wijze op terugkomen. Ze hebben in plaats daarvan de leerlingen gevraagd foto’s op te sturen waarop ze te zien zijn tijdens het voorspelen in familieverband, want een essentieel deel van muzieklessen is jezelf voor publiek presenteren. De foto’s zijn te zien op de website www. dubbelgreep.nl/in-actie/.

Vertrouwde manier

Het lijkt er op dat het nieuwe seizoen min of meer op vertrouwde manier van start kan gaan dus met lessen in een vertrouwde omgeving en met voorspeelavonden met inachtneming van de dan geldende maatregelen. Dat is ook nodig want samenspelen hoort een belangrijke activiteit voor leerlingen en docent te zijn, zonder dat wordt men nooit een volwaardig musicus.

Wie er ook klaar voor zijn: de nieuwe docenten. Vanaf half augustus maken Christie Bruning (gitaar) en Tirza Piepers (blokfluit) deel uit van het Dubbelgreep docententeam. Ze zijn heel blij dat de coronacrisis het enthousiasme van de muziekdocenten om hun kennis over te dragen niet is aangetast.

Er valt dus nog een hoop te leren op muziekgebied en daarom is het goed te vermelden dat leerlingen al in kunnen schrijven voor het nieuwe seizoen. Dus als u toch een kijkje neemt bij op de dubbelgreep in-actiesite kijk dan ook even bij de mogelijkheden van bijvoorbeeld proeflessen of doe een mailtje naar info@dubbelgreep.nl

Over Dubbelgreep

Dubbelgreep is in het lesseizoen 2019/2020 30 jaar actief in Zwolle en bestaat uit een groep van 16 (gediplomeerde) muziekdocenten. Het muziekonderwijs bestaat uit individuele lessen, maar er wordt regelmatig samengespeeld. Dubbelgreep biedt kwalitatief goed muziekonderwijs voor volwassenen en kinderen, zowel instrumentale lessen, als zanglessen zijn mogelijk, in alle gewenste stijlen. Er wordt gewerkt zonder wachtlijsten. Instromen kan gedurende het gehele jaar, al dan niet na een kennismakingsles.

Meer informatie: www.dubbelgreep.nl of tel. 038 2302084.