Eerste Europese stem in Het Vliegende Paard

Om meer jongeren naar de stembus te trekken is er
een mobiel stembureau in Zwols studentencafé Het Vliegende Paard

ZWOLLE – Deze week vinden de Europese verkiezingen plaats. Om meer jongeren naar de stembus te trekken slaan Buro Ruis, de gemeente Zwolle, het Windesheim Honours College, SOOZ en Het Vliegende Paard de handen ineen. Zij zetten een mobiel stembureau op in het Zwolse studentencafé.

Studenten kunnen hierdoor klokslag 00:00 als eerste kiezer in Europa hun stem uitbrengen. Het is niet de eerste keer dat Het Vliegende Paard een dergelijke primeur heeft. Vorig jaar maart werd de eerste stem voor de gemeenteraadsverkiezingen ook al uitgebracht in het studentencafé.

Activiteiten

Voorafgaand aan het stemmen zullen er woensdagavond vanaf 22:00 diverse activiteiten plaatsvinden in Het Vliegende Paard in het kader van de Europese verkiezingen. Zo kan de zwevende kiezer een stemwijzer invullen, houdt men een verkiezingsfeest in de JOY en draait er een documentaire in het theatercafé over de Brexit .

Voor het stemmen is het belangrijk dat men de stempas niet vergeet. Bezoekers kunnen tot 01:30 uur hun stem uitbrengen in Het Vliegende Paard. Voor het hele programma van de avond kunnen geïnteresseerden terecht op www.buroruis.nl.

STEMBUREAU HET VLIEGENDE PAARD Locatie : Het Vliegende Paard Wanneer : Woensdag 20 maart Open : 22:00 Stemmen : tussen 0:00 en 1:30 Eindtijd : 01:30 Entree : Gratis

Meer informatie met betrekking tot Stembureau Het Vliegende paard is te vinden via www.buroruis.nl