Eerste ‘Woest’ insectenhotel op de Werkschuit

Op kindcentrum De Werkschuit is een insectenhotel geplaatst

ZWOLLE – In de binnentuin van IKC De Werkschuit in de Aa-landen is door de leerlingen van groep 4 een insectenhotel geplaatst. Zij werkten hard om dit te plaatsten en af te werken. Er werd getimmerd, gesnoeid, geboord en met grote spijkers gaten in klei gemaakt.

In het insectenhotel vinden verschillende soorten insecten een eigen hotelkamertje om te kunnen overwinteren of om hun eitjes in te leggen.

Het insectenhotel is er één van een aantal. Het is gebouwd door leerlingen die begin juni op cultuureducatiefestival Woest hebben meegedaan aan de workshop GreenArt van Xplosief.

Een workshop als GreenArt is voor Xplosief natuurlijk gewoon leuk om te doen. Toch is er ook een belangrijkere reden om zo’n hotel te ontwikkelen. Dankzij de workshop GreenArt leert onze jeugd dat het goed is om de bijen wat extra hulp te geven.
Om het insectenhotel te kunnen realiseren hebben Waterschap Zuiderzeeland en Tuinland hulp geboden met een vrijwillige bijdrage en sponsoring.

In het vervolg is het aan de leerlingen van IKC De Werkschuit om het insectenhotel een blijvende mooie plek te geven en haar toekomstige bewoners te ontvangen.