Elevation Worship naar Nederland

ZWOLLE – Ons land ontvangt voor het eerst een collectief dat een binding heeft met aanbiddingsmuziek. Elevation Worship zal de aanbidding leiden in de IJsselhallen in Zwolle. Geïnspireerd door Bethel Music, Hillsong en recent Michael W. Smith brengen zij het Nederlandse publiek bij elkaar.

Elevation Worship is een collectief dat een veel grotere groep liefhebbers heeft dan je kunt vermoeden. De aanbiddingsband opereert vanuit de Elevation Church in het Amerikaanse North Carolina. Haar moderne worship gaat als een lopend vuur de wereld over. Tijdens het recente optreden van Michael W. Smith in Nederland zag men dat weer eens duidelijk toen hij het lied ‘Do It Again’ vertolkte. Dit komt van Elevation Worship’s album ‘There Is A Cloud’. De groep deelde al podia met Bethel Music, Hillsong, Jesus Culture, Housefires, Kari Jobe en Lauren Daigle. En steeds meer artiesten besluiten de muziek van Elevation te vertolken. 

Aanbidding is een levensader
De reden voor al het enthousiasme is simpel te verklaren voor wie de groep ooit ‘live’ heeft meegemaakt. Aanbidding is voor Elevation Worship geen ‘genre’ of trend. Het is een levensader in de relatie met God. De groep brengt deze muziek dan ook met de passie van doorleefde gelovigen. Ook geven ze de kwaliteit ten beste van topmusici die God willen geven wat Hem toekomt. In september verscheen hun nieuwe album ‘Hallelujah Here Below’.

Elle Limebear in voorprogramma
Elevation Worship kun je tot een beweging rekenen die ook in Nederland momentum heeft. Het is een geestelijk ontwaken van jongeren die in goed verzorgde muziek een manier vindt om verdieping en intimiteit te zoeken in hun relatie met God. De muziek is moderne en krachtig. Het voorprogramma wordt verzorgd door Elle Limebear. Elle schrijft muziek voor de nieuwe generaties. Haar stem en liedjes klinken alsof ze een doorgewinterde veteraan is en ze is inmiddels hard op weg, dat te worden. Ze nam eerder al muziek op met One Sonic Society, Martin Smith, Bright City en Guvna B en werkt momenteel aan haar eerste soloalbum.

Datum en lokatie: Datum: Dinsdag 28 mei 2019 Locatie: IJsselhallen Zwolle, Rieteweg 4, Zwolle Aanvang: 20.00 uur. Kaarten voor het concert van Elevation Worship zijn verkrijgbaar via www.events4christ.nl of tel. 0297-237172. Met de kortingscode ‘libema’ profiteer je van € 2,50 korting op een ticket.