Ervaar het verleden in een meeslepend jasje

Beleef 200 jaar Willemsvaart en ga mee terug in de tijd

ZWOLLE – Met een meeslepende theatervoorstelling in de open lucht en een prikkelende expositie wordt de mijlpaal van 200 jaar Willemsvaart gevierd.

Het is dit jaar precies twee eeuwen geleden dat de Willemsvaart in Zwolle werd geopend. Een ijkpunt dat niet onopgemerkt voorbij mag gaan. De première is op dinsdagavond 20 augustus.

Beleef 200 jaar Willemsvaart en ga mee terug in de tijd. Bezoek van 20 augustus tot en met 24 augustus theatervoorstelling Verzand in Gerrits Tuin, een productie van Theatergroep De Jonge Honden in samenwerking met Theater Gajes. De expositie Zwolle naar Zee bij RAW Space, een initiatief van Allemaal Zwolle, is te zien van 20 augustus tot en met 5 oktober. Een leuke beleving voor jong en oud!

Zwolle naar Zee

De expositie Zwolle naar Zee geeft de toeschouwer een kijkje achter de schermen. Met animaties, film en veel historisch kaart- en fotomateriaal krijgt men een duidelijk beeld van de successen en tegenslagen in de geschiedenis van de Willemsvaart. De expositie is gratis te bezoeken.

Verzand

Verzand is een meeslepende theatervoorstelling in de openlucht! Het vertelt het verhaal over de langgekoesterde wens van Zwolle om toegang te krijgen tot de IJssel en verbinding met andere steden. De kijker waant zich letterlijk 200 jaar terug in de tijd, vanuit een 360 gradenvoorstelling in een grote zandkuil. Een avond vol verrassende elementen. Ruig en onvoorspelbaar. Net als het water van toen. Theatervoorstelling Verzand is een coproductie van Theatergroep De Jonge Honden en Theater Gajes.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie, zoals de openingstijden, de tickets voor de theatervoorstelling en wat er nog meer te beleven is op www.200jaarwillemsvaart.nl. Voor de theatervoorstelling is een beperkt aantal kaarten beschikbaar, dus wees er snel bij om hierbij aanwezig te kunnen zijn.