‘Familiegeschiedenis in de buurt’

In de Maand van de Geschiedenis is het CBG in het Historisch Centrum Overijssel, te Zwolle

ZWOLLE – ‘Familiegeschiedenis in de buurt’ is een evenement van het CBG|Centrum voor familiegeschiedenis. Met dit evenement trekt het CBG een paar keer per jaar het land. Zij houdt met een regionaal archief een dag vol genealogische sensaties.

In de Maand van de Geschiedenis zijn zij in het Historisch Centrum Overijssel, te Zwolle.

Stel onderzoeksvragen aan experts


Of iemand nu Vriend van het CBG of een startende onderzoeker is, zij helpen iedereen graag op weg in zijn of haar eigen familieonderzoek. Tijdens het evenement is ruimte voor contact met mede-onderzoekers en vragen aan experts. Dit naast inspirerende lezingen, workshops en een rondleiding in het depot.

Bijzondere activiteit in deze Overijsselse editie is de lancering van de nieuwe CBG themapagina ‘Ziekte en Gezondheid’ en ‘Rootszoeken live’ waarin ze in de familiegeschiedenis van de muzikant Hendrik Jan Bökkers duiken. Komen zijn voorouders van over de IJssel? Auteur en redacteur van het Genealogisch Magazine vertelt hoe zij onderzoeksmateriaal verwerkte in haar boek ‘Ik kreeg mijn vader niet dood’. Kortom, een boeiende middag!

Aanmelden


Wie in de regio Zwolle woont en deze editie van ‘Familiegeschiedenis in de buurt’ bij wil wonen, kan zich dan per mail aanmelden via communicatie@cbg.nl. Reserveren is noodzakelijk in verband met het beperkt aantal plaatsen.

Meer informatie


Meer weten over dit evenement? Bekijk het programma en de praktische informatie hier. www.cbg.nl/actueel/zwolle.