Film over Thomas a Kempis in Theodorakapel

Het leven van Thomas a Kempis is in een film vervat

ZWOLLE – Binnenkort vertoont het Ontmoetingshuis Moderne Devotie in de Theodorakapel aan de Harm Smeengekade de film over het leven van Thomas a Kempis.

Bert Pierik, wonende en werkende op de plek waar ooit Thomas a Kempis zijn wereldbekende boek de Navolging van Christus schreef, geeft een inleiding over Thomas a Kempis en het maken van de film. Na de film is er ruimte voor vragen en een nagesprek.

Een ieder is welkom op 7 januari vanaf 17.30 uur in de Theodorakapel. Er is dan ruimte om een kaarsje aan te steken en voor stilte. Om 18.00 uur wordt er een eenvoudige maaltijd opgediend.

Aanmeldingen voor film en/of voor ontmoetingsmaaltijd kan via: www.ontmoetingshuismodernedevotie.nl

Het nog prille jaar 2020 zal in het teken staan van de voorbereidingen voor het Thomas a Kempis jaar 2021. Het is dan 650 jaar geleden dat Thomas op de Agnietenberg stierf. De gemeente Kempen en betrokken partijen uit Zwolle, en Nederland slaan de handen ineen. Zij kijken hoe zij met het Ontmoetingshuis in dat jaar zoveel en aantrekkelijk mogelijk diverse activiteiten en evenementen rond Thomas a Kempis kan houden.