Fraterhuis Academie over Spaanse film

De Spaanse film spreekt een woordje mee

ZWOLLE – Geen tijd voor een siësta. De Spaanse film spreekt een woordje mee.

Een beetje grasduinen op Netflix tovert al snel een reeks Spaanse cinematografische pareltjes tevoorschijn. In dit college van Constant Hoogenbosch wandelt de deelnemer door de interessante geschiedenis van de Spaanse film.

Van pionier Segundo de Chomón, de Spaanse tegenhanger van Georges Méliès, langs de avant-garde van de jaren twintig en dertig, het surrealisme van Luis Buñuel, de Spaanse Burgeroorlog, de moeilijke periode onder Franco en het neorealisme van de jaren vijftig. De wedergeboorte van de Spaanse film komt na 1975 met Carlos Saura en Víctor Erice. Zij effenen het pad voor de nieuwe Spaanse film, waar wij nog dagelijks vruchten van kunnen plukken, met namen als Julio Medem, Pedro Almodóvar, Álex de la Iglesia, Alejandro Amenábar en Nacho Vigalondo.

Zaterdag 24 oktober – 11:00 tot 13:00 uur
Spaanse film – Constant Hoogenbosch

Kaartverkoop

De kaartverkoop is gestart vanaf 01 september 2020, vanwege de bekende 1,5 meter maatregelen zijn er slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Prijzen

Vrienden van het Fraterhuis betalen € 10,00, de reguliere entreeprijs bedraagt € 16,00. Prijzen zijn inclusief pauzeconsumptie en collegetoebehoren.

Kaarten zijn vanaf 01 september 2020 via de website te koop of aan de kassabalie van het Fraterhuis. Bij de kaartverkoop is het mogelijk een vrijwillige donatie te doen i.v.m. het beperkte aantal zitplaaten. Wij stellen dit, indien redelijkerwijs mogelijk, zeer op prijs.